Enviado por admin o ven, 22/11/2013 - 16:16 GMT.
A Universidade de Santiago de Compostela acollerá, na semana
do 9 ó 13 de decembro de 2013, o Curso de Formación Continua
en modalidade semipresencial Sensores Remotos: Introducción á captura e procesado de datos,
que se celebrará en horario de 18:30 a 21:30 horas na Sala AccessGrid do Edificio Cactus, Campus Sur (Vida), Santiago de Compostela.
O curso que aquí se presenta surxe da experiencia investigadora
acumulada nos últimos anos dentro dunha das liñas prioritarias
de investigación do Laboratorio do Territorio (USC):
SIG, fotogrametría e teledetección.
As novas tecnoloxías sobre
captura de información, como
a tecnoloxía láser ou os avións
non tripulados (UAV), sufriron grandes avances na última
década, converténdose en fontes de información de gran importancia
en numerosos ámbitos da nosa sociedade.
Neste curso pretendemos acercar estas tecnoloxías ós usuarios potenciais,
así como os coñecementos básicos necesarios para o procesamento
dos datos derivados destas, con aplicación ó estudio do
medio físico. Gran parte do curso centrarase no tratamento
de datos obtidos de LiDAR aerotransportado, pero tamén se
fará unha breve aproximación á captura de datos en campo,
procesamento e integración de datos obtidos a partir de
láser escáner terrestre e de UAV.
O curso está dirixido a técnicos, tanto de empresas privadas
como de organismos públicos, que poidan estar interesados
no manexo da información espacial dende os seus múltiples
ámbitos de aplicación: a cartografía, a topografía, a xestión
forestal e o medio ambiente, a ordenación do territorio,
o urbanismo, xestión de terras, a xestión de riesgos naturais,
etc. Ten como fin último dotar ós alumnos de coñecementos
que lles permitan aproveitar as novas tecnoloxías co propósito
de xestionar e xerar información xeográfica de calidade.
Máis detalles sobre o curso neste tríptico.
Se estás interesado, descarga o boletín de inscrición aquí,
cúbrelo e envíasnolo á dirección de correo electrónico curso.lidar@usc.es
Para máis información: